Witaj Nieznajomy!
|
temat: Ulubione karty w Arcomage komnata: Mroczna Świątynia (Heroes Online, Clash of Heroes) |
wróć do komnaty |
Rabican |
Jak głosi temat. Ale nie chodzi mi tu o coś w stylu: "Smocze karty są najmocniejsze, to je najbardziej lubię". Piszcie tu raczej, którymi Wam się najwygodniej gra. Ja osobiście najbardziej lubię grać kartami przynoszącymi naraz kilka korzyści. Z tych zaś najbardziej lubię niebieskie (Klejnot Fazowy, Klejnot Empatii, Sieć Krystaliczna, Harmoniczne Wibracje, Magmowy Klejnot), choć świetny jest również Tajemny Pokój i kilka innych czerwonych kart. Niestety, są one dość drogie w użyciu. Skuteczne są także kartoniki dające jakąś niekorzyść, ale w zamian oferujące duże profity. Klasycznym przykładem jest wspaniała i tania Krystalizacja oraz przecudna Fala Magii. Jedną z moich ulubionych jest również karta Nowe Narzędzia. Trafia się dość często i umożliwia potężną rozbudowę stosunkowo rzadko używanego przeze mnie warsztatu. Wkurza tylko, gdy przeciwnik użyje Inspiracji. Bardzo ważne w planowaniu są też karty dodające jeszcze jeden ruch. Nie są zbyt silne, ale nie traci się kolejki na ich wykorzystanie. Szczególnie dobre są spośród nich również Pryzmat i Elficki Zwiadowca. No i moje ulubione darmowe karty, które przynoszą zyski, nic nie kosztując. Przoduje tutaj Znalezisko, które dodatkowo nie zabiera kolejki. Gwoli podsumowania: kocham kolor niebieski i często go używam. Warsztat służy mi zazwyczaj do gromadzenia surowców, więc czerwonymi zbyt często nie zagrywam. Kart zielonych z zasady nie używam zbyt często, chyba że nadarza się okazja szybkiego zniszczenia wroga. |
Dark Dragon |
Ja lubię: Duszka, Elfiego Zwiadowcę, Pryzmat, Dymny Kwarc, Znajomą Okolicę, Zamianę itd. Te karty dlatego, że: niektóre (4) dają dodatkowy ruch i przydają się w niekorzystnej sytuacji. |
Sheensherr |
Jaka jest wg. was najlepsza karta korzystająca z danego źródła np. kryształy - oko smoka. |
Trang Oul |
Smocze karty są najlepsze. EOT. EDIT: to było do Sheensherra. |
Quba Drake |
Bardzo lubię zielone karty, które dają 2 korzyści_(smok, krasnolud), nie lubię karty fala magii, chociaż czasami trzeba użyć. |
Ginden |
Ja osobiście uwielbiam krystalizację, oko smoka, sukkuba i klejnot empatii. Jak ma się mało klejnotów to bardzo przydatna jest fala magii. Nienawidzę za to zamiany murem. Miałem mur około 40 punktów, wróg około 10 i dał zamianę murów. Pewne zwycięstwo zamieniło się w klęskę (miałem smoka i maga, którzy by zniszczyli wroga). |
Sheensherr |
Ja bardzo lubie zamiane murów, nie raz mi pomagała. |
Rabican |
Quba Drake: Moja ulubiona :) Zaraz za nią - fala chaosu... czy jakoś tak.
nie lubię karty fala magii, chociaż czasami trzeba użyć. |
Ginden |
Fala Chaosu? To jedna z najgorszych kart, chociaż czasem trzeba użyć. |
Dragonar |
Moją ulubione karty to Smok i Zamiana Murów. Ta druga karta to chyba jedna z najciekawszych w grze. Komputer miał 50 punktów muru, ja 0. Wtedy robię zamianę i komputer zostaje z niczym. ;) |
Ginden |
AI komputera jest porażające. Ja miałem 20 muru, komputer 70, a on użył zamiany murów... Strasznie denerwująca jest. |
Kuraito |
AI w Arcomage czasami doprowadza mnie do szału, bo jest za dobre. :| Moimi ulubionymi kartami są wszystkie, które dają dodatkowy ruch, poza nimi zamiana murów, smok (oczywiście), smocze serce i w zasadzie większość niebieskich. |
Ginden |
Od mojego posta minęły prawie dwa lata... A od tego czasu i mój styl gry się zmienił. Moimi faworytami są obecnie: * kamienny gigant - obrażenia spore i zwiększa mur. * tajny pokój - dodatkowy ruch i +1 magii. * kwarc - zawsze można użyć, +1 do wieży nie zaszkodzi. * krystalizacja - można użyć jej, gdy nie ma się muru, a korzyści z niej przekraczają wady. * gospodarka rabunkowa - karta ratunkowa, gdyż zapewnia +10 do muru za darmo. Tracimy niestety warsztat. * wstrząs - obniża mur, dodatkowy ruch. * błysk słońca - przyjemny obrazek, a zwiększa naszą przewagę nad wrogiem o 4 punkty wieży. * nadzorca trolli - +2 do zoo. Czego chcieć więcej? |
temat: Ulubione karty w Arcomage | wróć do komnaty |